470-na-gazu
gbo-po-novomu
4062
gaz-na-ibicu
4061
4063

 

Якщо Ви є затятим автолюбителем і більшу частину свого часу проводите за кермом, після того, як ціни на бензин зросли до космічних розмірів,

Ви вирішили поставити ГБО у Черкасах

Економія коштів при заправці автомобіля газовою сумішшю скоротиться як мінімум рази в два. Робота двигуна на пропановій суміші м’якша. Також варто відзначити, що автомобілі, які використовують газову суміш менш токсичні, більш екологічна суміш.
Не варто забувати, що

газовий балон заправляється на 80%

газовою сумішшю і залишається від загального обсягу 20% – це прошарок повітря (повітряна подушка). Наприклад, якщо Ви вирішили

поставити балон об’ємом на 43 літри

, то заправити його вийде на 80% (тобто 34-35 л). За фактом після того, як балон заправлений до допустимого максимального рівня, спрацьовує відсікач, але є фактори, які можуть як знизити, так і підвищити цей показник. У холодний час обсяг газу, що заправляється в баку, буде більшим, оскільки коефіцієнт розширення буде меншим, а в спеку, відповідно, об’єм газу, що заправляється, буде меншим.
На даний момент багато хто переходить на більш економний спосіб заправки автомобіля,

встановлюють на свій транспортний засіб газобалонне обладнання

. Значить, на заправці теж є свої способи як заробити більше грошей і при цьому заправити Вас … Не завжди заправляють той обсяг газу, який показаний на лічильнику газової колонки. Траплялися випадки, коли в балон об’ємом 60 літрів «заливали» 64 літри (хоча за фактом максимальний об’єм – 48 л) тощо. Рекомендуємо Вам орієнтуватися не лише на показання лампочки індикації рівня газової суміші в балоні, а й приблизно враховувати Вашу витрату газу з урахуванням індивідуальної манери їзди.
Слід вибрати кілька заправних станцій, на яких Ви постійно заправляєте свій автомобіль та показання газового лічильника збігаються з кількістю заправленого газу.
Так само необхідно бути

уважними під час заправки свого автомобіля

, тому що бували випадки, що оператор ще не від’єднав заправний шланг, а автомобіль вже рушив з місця, або недобросовісні оператори забувають закрутити кришку ВЗП, а це у свою чергу призведе до того, що ВЗУ може забитися брудом і при наступних заправках виникнуть проблеми.