Виды и поколения ГБО, какие поколения ГБО выбрать и установить. Какое поколение подходит? в чем отличие

ГБО 1 поколение 

Газобаллонное оборудование 1 поколения устанавливается на карбюраторные двигатели или двигатели с простым инжекторным впрыском. С помощью дозатора с переменным сечением проходного отверстия. Иногда вместо смесителя патрубки подачи газа врезаются непосредственно в карбюратор. Переключение топлива производится вручную, кнопкой, управляющей бензо-газовым клапаном. Установка 1 поколения занимает иногда больше времени из-за настроек и врезки. Купить гбо 1 поколение в Черкассах вы можете по сниженным ценам. 

ГБО 2 поколения

Газобалонне обладнання другого покоління відрізняється від першого електронним дозатором подачі газу. Настройка подачі газу робиться за допомогою електродвигуна, він управляється електронним блоком управління. Для правильного складу газо-повітряної суміші при різних навантаженнях і режимах блок управління використовує дані з лямбда-зонда автомобіля, датчика оборотів коленвала і датчика положення дросельної заслонки.

ГБО 3 покоління

Основною перевагою газобалонного обладнання третього покоління є розподілене синхронне вприскування газу. Газова суміш подається у впускний колектор через механічні форсунки. Дозування газо-повітряної суміші забезпечує електронний дозатор спільно з електронним ЕБУ. Перемикання газ-бензин — здійснюється автоматично.

ГБО 4 покоління

У газобалонному обладнанні 4 покоління реалізований послідовний впорск газу за електромагнітних форсунок. Управляє електромагнітними форсунками більш досконалий електронний блок, використовує паливні карти і веде розрахунок часу уприскування для кожної форсунки окремо на підставі отриманих даних зі штатного блоку управління і з датчиків автомобіля, коректуючи склад газо-повітряної суміші практично миттєво залежно від потреб (режимів і навантажень ) двигуна. Перемикання з бензину на газ і з газу на бензин відбувається автоматично, в залежності від різних параметрів і налаштувань газового блоку управління.
Варто відзначити, що ГБО 4 OBD автомобіля іноді помилково плутають з ГБО 5 .

ГБО 5 покоління

Это система жидкого впрыска газа (LPi). Отличием является то, что газ во впускной коллектор поступает в жидком состоянии и там уже переходит в паровую фазу. Все компоненты системы 5 поколения (Liquid Propane Injection) кардинально отличаются от предшественника. В газовый баллон устанавливается газовый насос, а редуктор-испаритель заменен регулятором давления, который поддерживает постоянное давление в топливной магистрали. Излишки жидкого газа возвращаются обратно в баллон. По сути, система ГБО 5 поколения является полным аналогом бензиновой инжекторной системы.